Soccer School West op de Tricolore Games in Reggio Amilia!

Sinds een jaar trainen leerlingen van het Lentiz Life College bij ons op Soccer School West in Rotterdam. Tussen 7 en 13 juli hebben deze leerlingen deelgenomen aan de Tricolore Games in Reggio Amilia in Italië, een supertoffe ervaring voor onze jongens!

De Tricolore Games werden dit jaar al voor de zesde keer gehouden: het is een amateur sportevenemt waar jonge atleten tussen de 13 en 17 jaar aan mee mogen doen van over de hele wereld. Dit jaar waren er 3000 jonge atleten, 400 races en 50 sportfaciliteiten, meer den 30 sportdisciplines an 1000 buitenlandse atleten vanuit 30 zustersteden over de hele wereld.

De gemeente Schiedam heeft een mooi verslag [PDF] gemaakt van het evenement:

Schiedam is, net als Reggio Emilia, een zusterstad van Eurotowns en heeft 3 jaar geleden voor het eerst meegedaan. Vanwege het grote enthousiasme van zowel de leerlingen als Lentiz Life College is dit jaar een grotere delegatie (vanuit meer disciplines) vanuit Schiedam aanwezig geweest. Deelname wordt voor een groot deel met EU-geld gesponsord.

 Bekijk ook het filmpje!

Enkele reacties:

Ismael Tachi, Lentiz hoofdcoördinator Tricolore games:

‘Groot prachtig event, waar mooie relaties zijn opgebouwd met andere landen (b.v. nog contact met Zuid-Afrika en Kenya) en een geweldige levenservaring voor onze leerlingen.’

Uitspraken van deelnemende leerlingen:

‘Mooie ervaring’, ‘leuke toernooi’, ‘vol programma’, ‘prachtige sfeer’.

Foto’s gemaakt door de trainers:

Al met al was het een succesvolle paar dagen en hopen we volgend jaar weer mee te mogen doen aan dit toffe sport-evenement om nog meer contacten te leggen met andere jonge sporters over de hele wereld!