Soccer School West op de Tricolore Games in Reggio Amilia!

Sinds een jaar trainen leerlingen van het Lentiz Life College bij ons op Soccer School West in Rotterdam. Tussen 7 en 13 juli hebben deze leerlingen deelgenomen aan de Tricolore Games in Reggio Amilia in Italië, een supertoffe ervaring voor onze jongens!

De Tricolore Games werden dit jaar al voor de zesde keer gehouden: het is een amateur sportevenemt waar jonge atleten tussen de 13 en 17 jaar aan mee mogen doen van over de hele wereld. Dit jaar waren er 3000 jonge atleten, 400 races en 50 sportfaciliteiten, meer den 30 sportdisciplines an 1000 buitenlandse atleten vanuit 30 zustersteden over de hele wereld.

De gemeente Schiedam heeft een mooi verslag [PDF] gemaakt van het evenement:

Schiedam is, net als Reggio Emilia, een zusterstad van Eurotowns en heeft 3 jaar geleden voor het eerst meegedaan. Vanwege het grote enthousiasme van zowel de leerlingen als Lentiz Life College is dit jaar een grotere delegatie (vanuit meer disciplines) vanuit Schiedam aanwezig geweest. Deelname wordt voor een groot deel met EU-geld gesponsord.

 Bekijk ook het filmpje!

Enkele reacties:

Ismael Tachi, Lentiz hoofdcoördinator Tricolore games:

‘Groot prachtig event, waar mooie relaties zijn opgebouwd met andere landen (b.v. nog contact met Zuid-Afrika en Kenya) en een geweldige levenservaring voor onze leerlingen.’

Uitspraken van deelnemende leerlingen:

‘Mooie ervaring’, ‘leuke toernooi’, ‘vol programma’, ‘prachtige sfeer’.

Foto’s gemaakt door de trainers:

Al met al was het een succesvolle paar dagen en hopen we volgend jaar weer mee te mogen doen aan dit toffe sport-evenement om nog meer contacten te leggen met andere jonge sporters over de hele wereld!

Alleen jij bepaalt deelt bidons uit op Soccer School West

Sinds deze zomer voert Soccer School West in opdracht van Alleen jij bepaalt wie je bent (AJB) voetbaltrainingen uit voor twee leerlingteams van het Lentiz LIFE College. Om dit te vieren heeft AJB mooie en handige bidons met het AJB-logo uitgedeeld op Soccer School West. Björn Raven, projectleider van AJB en oud-voetballer van FC Zwolle en FC Dordrecht, kwam persoonlijk langs om de bidons uit te delen en de jongens toe te spreken. Hard trainen en goed luisteren was zijn advies!

Soccer School West is trots op en blij met het vertrouwen dat AJB in ons schenkt! Wij trainen de jongens van het Lentiz LIFE College met veel plezier! En vanaf nu zijn de jongeren altijd voorzien van water tijdens het harde trainen :-)

Onze website is gelanceerd!

Soccer School West is een stichting die is opgericht in 2017. We hebben al een aantal mooie dingen meegemaakt met de voetbalschool, maar uiteraard besta je pas écht als je een website hebt!

Veel meer nieuws volgt. Onder andere over onze clinic met jongens van Lentiz LIFE College, onze samenwerking met Alleen Jij Bepaalt en het interview dat verscheen met Elden de Getrouwe op RTV Rijnmond. Volg ons alvast op Facebook en Instagram, zodat je zeker op de hoogte blijft!