Scholen

Soccer School West werkt samen met scholen in Rotterdam en omgeving. De samenwerking richt zich op een betere overgang van schooltijd naar huis. Soccer School West heeft als doel om jongeren in Rotterdam beter te leren socialiseren. Soccer School West kan jongeren een alternatief bieden voor de ‘lege’ uren na school: een voetbaltraining die niet (alleen) gericht is op het hebben of ontwikkelen van voetbaltalent, maar op het bijbrengen van een stukje opvoeding en discipline. Je zult het terugzien aan het gedrag van de jongeren in de klas!

We hebben uitgebreid beschreven hoe ons opvoedprogramma in elkaar zit. Heb je interesse? Lees dan meer!

Waarom leerlingen laten voetballen bij Soccer School West?

Soccer School West is opgericht door voetballers uit het betaald voetbal. Ze hebben onder andere gevoetbald voor Sparta, Excelsior, Vitesse en Feijenoord. Na hun professionele voetbalcarrière hebben ze vaak training gegeven aan Betaald Voetbalorganisaties (BVO’s). De mannen zijn daarnaast zelf opgegroeid in Rotterdam West. Daarom weten ze als geen ander hoe het is om als jongere op te groeien in (dit deel van) Rotterdam. De voetballers vinden het nu tijd geworden om deze kennis over opgroeien in Rotterdam West, voetballen op hoog niveau én de ervaring die zij hebben in trainingen geven aan BVO’s terug te geven aan de wijk.

Omdat alle trainers zelf veel hebben overwonnen in hun leven én in de meeste gevallen zelf kinderen hebben kunnen zij meer bieden dan alleen een leuke voetbaltraining. Zij weten veel over opvoeding en over de normen en waarden die kinderen in Rotterdam bijgebracht moeten worden. De trainers zitten in deze gedachten op één lijn. Ze hechten waarde aan het betrokken zijn bij dit stukje opvoeden, het sociale aspect van voetballen. Socialiseren door middel van voetbal, noemen we dat.

Samenwerking met de school

Onze trainers hebben allen jarenlange ervaring in het trainen met jongeren in Rotterdam. Als school kun je daarom je leerlingen aan ons toevertrouwen. Als school stel je zelf de voetbalteams samen, waarna wij een programma en geschikte locatie zullen samenstellen.

We richten ons op leerlingen van 6 tot en met 18 jaar die een beetje extra opvoeding en discipline kunnen gebruiken. Ben jij geïnteresseerd om jouw leerlingen na schooltijd bij Soccer School West te laten trainen? Lees dan meer over ons opvoedprogramma en neem vooral contact met ons op!